Kilpailutoiminnan huipentuminen SM-kisoihin

Seuran toiminta vilkastui 1990-luvulla. Vuoden 1995 hirvenjuoksun SM-kisojen valmistelut alkoivat vuonna -93 yhdessä Alastaron Metsästysseuran kanssa. Kisat pidettiin elokuisena viikonloppuna ja ne onnistuivat erinomaisesti. Henkilökohtaisessa kilpailussa kilpaili noin 950 kilpailijaa ja sunnuntain viestijuoksussa 10 naisten joukkuetta ja 15 miesten joukkuetta. Kisojen onnistumisen teki mahdolliseksi noin 240 talkoolaisen joukko eri yhdistyksistä sekä Virttaalta että muualta Alastarolta (nykyisen Loimaan alueelta).

Suomen Metsästäjäliiton johto, joka oli seurannut SM-kisoja, ehdotti myös hirvenhiihdon SM-kisojen järjestämistä Virttaalla. Kisakoneisto anoi vuoden 2000 hirvenhiihdon SM-kilpailuja ja anomus hyväksyttiin Metsästäjäliitossa. Niinpä maaliskuussa 2000 Varsinais-Suomen "Lapissa" hiihdettiin SM-kisat, joihin saapui noin 870 kilpailijaa tavoittelemaan suomenmestaruutta. Myös hiihdot onnistuivat hienosti, kiitos erinomaisen talkooväen.

SM-juoksuissa sarjoja oli kahdeksan ja hiihdoissa niitä oli kymmenen. Suomen Metsästäjäliitossa on 16 piiriä, joista Varsinais-Suomi on yksi. Varsinais-Suomen alueella ei ole järjestetty muita SM-tason kilpailuja kuin nämä kaksi.

Virttaalla asuu myös kaikkien aikojen ensimmäinen hirvenhiihdon Suomen mestari, Jussi Lankinen. Jussi hiihti menestyksekkäästi voittoon vuonna 1968.

Elokuussa 2011 Virttaalla järjestettiin jälleen hirvenjuoksun SM-kilpailut yhdessä Alastaron metsästysseuran kanssa.